Anem a dibuixar el xassís del robot amb LibreCad. Després guardarem el dibuix en format *dxf i l'obrirem amb el programari del tallador làser, i el tallaren.
Comencem a dibuixar amb l'eina linia de dos punts (1) , escollim l'origen (2), i posem els següents punts (3) amb coordenades polars posant @distancia<angle
la distància va en mm i l'angle val 0 si vols moure't horitzontal cap la dreta, val 90 si vols moure't vertical amunt, val 180 si vols moure't horitzontal cap l'esquerra, val 270 si vols moure't vertical cap avall.
Baix la finestra negra tens les eines de referència lliure , reixeta, extrems, sobre_corba, centre , punt_mitjà, distancia , intersecció per ajudar-te a tancar ratlles, o definir com es crea el punt següent.
A continuació agafem la planxa feta amb un material sintètic adequat. No són aptes per tallar amb el làser ni el PVC, ni el PVB, ni el PTFE/Tefló, ni les resines epoxi , ni les fenòliques, ni els materials amb halògens (fluor, clor, brom, iode i astat ) per que els fums són tòxics tot i tindre extractor poden haver problemes de corrosió de la màquina. Així que cal usar un material adequat i cal deixar que el fum siga extret a l'exterior totalment abans d'obrir la porta.
Per tallar el dibuix del xassís cal regular la potencia del tallador per no cremar el material, i per a això cal fer proves.
Una valor que ens ha funcionat es 60% de potència màxima i 15% de velocitat màxima. Cal usar la menor potència possible per no cremar en excés la planxa de material sintètic.
La peça acabada de tallar: