3.1 Fitxer


eXe FitxerEl menú fitxer té les següents entrades:

1- Nou , permet crear un fitxer nou de per treballar.
2- Obri, permet obrir un fitxer que ja teniem començat per continuar la fein
(Compte amb obrir sense desar/guardar el que portem fet: El programa eXelearning no permet treballar amb dos recursos alhora i si obrim un segon fitxer per continuar treballant i no hem desat el que estaven fent al primer fitxer el programa no desa els canvis per nosaltres i el que haguessem fet des d'el darrer desat es perd al primer fitxer. Nogensmenys el menu combinar permet treballar molt bé amb dos fitxers alhora com veurem en aquesta mateixa pàgina. )
3- Projectes recents, ens mostra els projectes que hem començat sempre que els hagen canviat de lloc al desar-los.
 4- Desa/Guarda, ens permet desar al disc la feina que estem fent si ja en definit el camí una vegada.
 5- Anomena i desa/Anomena i guarda, serveix per alçar la feina per primera vegada i/o per alçar-la canviant la destinació al desar-la.
 6- Imprimeix envia la feina a al a impresora del sistema
 7- Importa ens permet importar documents en format XLIFF o HTML. El format XLIFF s'utilitza per importar un fitxer que em traduit amb algun editor que admeta aquest format. El més habitual es fer una unitat didàctica digital amb eXe, l'exportem en format XLIFF per traduir-la de la nostra llengua a una altra per als nostres alumnes amb un editor xliff i després la importem ja traduida. També podem importar unitats en format HTMLZIP si obrim el fitxer «index.html»
 

 

8- Exporta, permet exportar als formats:

 Common cartridge ,és un format IMS nou que està esdevenint els substitut de l'scorm 1.2, per exportar la feina i penjar-la als portals LMS , sense haver-nos de preocupar de si al canviar de institut i de portal podren portar la nostra feina al nou portal.eXe Fitxer Exporta

  • SCORM 1.2 , és el format que utilitzarem per que el nostre treball el pugam penjar en portals LMS com moodle ,claroline, etc .
  • Fitxer de contingut IMS, és l'altre format que hom pot emprar per penjar el nostre treball en portals LMS .
  • Lloc web , carpeta autodesplegable és una carpeta on és troba l'arxiu index.html i totes les subpàgines i fitxers d'imatge i xml associats al nostre treball, si volem fer un cdrom o dvdrom autoarrancable amb els materials que estem elaborant emprarem aquest format i afegirem dos fitxers de text per fer l'autorun com veurem mes tard.
  • Lloc web , Fitxer zip és el mateix que té la carpeta autodesplegable sols que està empaquetat dins d'un fitxer zip , això ens permet penjar-ho en qualsevol lloc web no CMS i obrir i enllaçar a index.html per fer visible el recurs elaborat.
  • Pàgina simple, és a diferencia dels anteriors una pagina única index.html amb totes les dependències . però on no hi ha subpàgines totes les subpàgines que apareixien al exportar lloc web ací s'han unificat una darrera de l'altra en una única pàgina web.
  • Fitxer de text, com el seu nom diu ens desa sols el text en un fitxer arxiu.txt .
  • Notes iPod , és un format que poden carregar en un iPod.
  • XLIFF és el format per traduir text sense patir per si modifiquen el format.

9- Combina , té dues opcions Insereix fitxer que permet inserir un fitxer al punt d'inserció o lloc on hem punxat amb el ratolí sobre el menú de l'índex/resum . A la imatge següent apareix marcat amb una fletxa el punt d'inserció si premerem combina , insereix fitxer en aquest recurs que estàs llegint.

Punt d'inserció

Combina , té una altra opció anomenada opcions Extrau fitxer que permet extraure un fitxer de part del recursos que ens interese posar a part , sempre que tingam sel·lecionats aquests recursos com punt d'extracció amb el ratolí al menú Index/Resum

10- Ix/Surt , és la darrera opció del menú fitxer i no requereix cap explicació.

 

Sota la llicència de GNU Free Documentation License