Mozilla Firefox en valencià normatiu.

Suposem que has instal·lat el Mozilla Firefox en castellà des la web de Mozilla Firefox.

Cal que sapigues que existeix un versió de Firefox en valencià utilitzant les normes de la AVL Acadèmia Valenciana de la Llengua” que és l’ens que regula la Gramàtica i les Ortografia a la “Comunitat Valenciana” d’acord amb el nostre estatut d’autonomia.

Per canviar la llengua al valencià cal fer el següent:

1) Prem aquest enllaç per baixar-te el Locale Switcher , que és un complement que funciona com si es tractés d’un interruptor de llengües quan en tens més d’una instal·lada.

Prem  a la casella “Afegeix-lo al Firefox” per instal·lar-lo.

Interruptor de llengües

Interruptor de llengües

2 ) Ara ja podem baixar el paquet de llengua valenciana , cal prémer sobre la la casella “Afegeix-lo al Firefox” per instal·lar-lo.

Paquet de llengua valenciana per al Firefox

Paquet de llengua valenciana per al Firefox

3 ) Ara sols cal reiniciar el Firefox, anar a “Herramientas” i escollir al selector de “idiomas” la nostra llengua Català  (valencia) per defecte.

Triar la llengua amb el selector "Locale Switcher"

Triar la llengua amb el selector "Locale Switcher"

Penseu que fins ara sols els parlants anglesos podien escollir amb tota naturalitat si triaven la llengua en Anglés (Regne Unit) o en Anglés (Estats Units) , ara encara que ens baixem el Firefox de Softcatalà podrem també triar si volem el nostre navegador Firefox en Català ( la variant parlada a Catalunya i les Illes Balears) o el volem en el Català ( de València) la nostra llengua.

L’aspecte és aquest:

Captura de pantalla de Firefox en valencià normatiu

Captura de pantalla de Firefox en valencià normatiu

Gaudiu del programari lliure i valencià.