Category: GNU Linux

BlocklyArduino traduït al «català – valencià»

He traduït el Blockly@rduino al «Català – Valencià» , he enviat aquesta setmana la traducció a l’autor després de provar en un servidor el funcionament optim de la traducció. BlocklyArduino serveix per aprendre a programar amb blocs les targetes com Arduino i derivades en la nostra llengua. És important que quan els alumnes comencen el …

Continua llegint

Instal·la Languagetool en Kubuntu o derivats

Anem a instal·lar el Languagetool multiplataforma per al sistema operatiu Kubuntu 18.04 LTS. Tenim l’opció de descarregar versions de languagetool per LibreOffice, o Firefox però personalment no m’han fet el pes ja que les trobe lentes. Aquestes instruccions també serveixen per altres versions de Ubuntu o altres derivats. Anem a la pàgina de Sotcatalà i …

Continua llegint

Simulació de discromatòpsies amb MyPaint

Tens una familiar que pateix algun daltonisme ? Eres el responsable d’un ajuntament que posa senyals turístiques als carrers ? Treballes al mon de l’arquitectura i has de triar colors dins d’un edifici ? Anem a fer un exercici de empatia i anem a veure el món tal el veuen les persones amb alguna discromatòpsia …

Continua llegint

Escriptura digital a ma alçada amb tauletes

Si teniu una lesió crònica a la ma i no podeu escriure a una pissarra vertical però sí podeu escriure en horitzontal sobre una tauleta «Intuos Art de Wacom» també podeu utilitzar tant en Linux com en Windows un programa lliure anomenat MyPaint. Per instal·lar MyPaint en Ubuntu amb un gestor de programes gràfic o …

Continua llegint

Xuletes per usar amb Fedora

Ara que és estiu i tinc prou temps, us pose algunes ordres comentades que he recopilat per modificar el meu Fedora 28 i fer-lo més amigable. Estan tretes del fòrum d’ajuda de Fedora anglès. Per posar els repositoris de tercers useu l’ordre: sudo dnf install fedora-workstation-repositories Per habilitar els repositori de Chrome  a la llista …

Continua llegint

Tutorial per programar de forma gràfica Arduino amb Scratch2 / A4S

Acabe de penjar un tutorial per programar de forma gràfica Arduino amb Scratch2 / A4S. Scratch2 és un programa adreçat a alumnes de primaria i secundaria creat pel MIT que no té rival per les seues prestacions multimèdia. Hi ha alternatives molt bones per programar Arduino de forma gràfica com bitbloq que sols funcionen en …

Continua llegint

Configura el teu Fedora

Fa poc vaig instal·lar Fedora en vint equips al meu centre, vaig triar Fedora per que instal·lar Ubuntu en equips amb UEFI era una mica més complicat, i Fedora em feia la instal·lació una mica més fàcil i no volia perdre tant de temps. Si tinc dues coses clares després d’alguns mesos d’haver provat Fedora …

Continua llegint

Hugin (1): Fotografies panoràmiques

Comence aquesta entrada per explicar en català com funciona el programari lliure Hugin que és un gran desconegut al nostre país. Podeu descarregar-vos i instal·lar Hugin per a Windows, Mac, i Linux. Aquest programa està traduït al català i al català (valencià). Si voleu tindre la versió actual (2014) en català us caldrà copiar el …

Continua llegint

Programeu Arduino amb Scratch 2 a Ubuntu (32 bits)

Anem a veure com instal·lar alguns programes i extensions al nostre Ubuntu de 32 bits per poder programar la targeta Arduino de forma gràfica amb l’editor fora de línia Scratch 2 del MIT. 1- ## Requisit previ, instal·lar librxtx-java sudo apt-get install librxtx-java 2-  Instal·la Adobe Air amb les següents instruccions  per a Ubuntu: 2.1- …

Continua llegint

El meu primer kernel pànic (xifrat LVM)

M’he emportat un esglai enorme quan després d’algunes actualitzacions fallades on s’actualitzava tot excepte el kernel que em donava errors, ahir no em va arrancar l’ordinador i em donava el missatge de kernel pànic següent. la causa d’aquest kernel pànic era que el portàtil té instal·lat una versió d’Ubuntu amb tot el disc xifrat amb …

Continua llegint