Programant estris IoT amb python

Fins ara sempre havia utilitzat Arduino amb l’IDE d’Arduino amb els alumnes més grans per mostrar-los com programar els automatismes i robotets. El C que du Arduino és estructurat i lògic, però a vegades els programes es fan massa llargs.

Es poden utilitzar programes per ensenyar a programar usant blocs, però quan utilitzes un conversor de codi de blocs a codi font, el programa final és il·legible i no és pot mantindre amb el temps. Sempre he tingut molts dubtes d’aquesta forma d’ensenyar a programar. Els programes de veritat, siguem seriosos, mai es fan amb diagrames de blocs.

Aquest estiu confinat,he provat ESP32, i m’ha agradat molt. A més a més, també he provat la seua programació amb python, amb una variant especialment pensada per estris d’internet de les coses IoT, micropython, i estic força content, els programes són més curts, el sagnat de python fa els programes més fàcils de llegir i entendre. En sembla que el provaré amb els alumnes aquest curs.

Proveu-ho vosaltres també.