BlocklyArduino: Comunicació Bluettoth d’Arduino amb Android

Ja he completat les proves per ensenyar als alumnes com comunicar l’Arduino amb el telefon Android programant amb BlocklyArduino i amb APPInventor.

El primer que cal fer es muntar el següent:

Ací can tindre en compte que si connecten el Rx del Bluettoth al pin 2 i el Tx del Bluetooth al pin 3 , caldrà definir com Rx d’Arduino el 3 i com Tx el 2. És a dir, l’emissor Tx del Bluettoth es comunica amb el receptor Rx d’Arduino, i el mateix passa amb el receptor del Bluetooth. Amb això clar ja poden escriure el programa:

A continuació ja podem carregar el programa al Arduino UNO si tenim Windows, o convertir el programa a codi C per copiar-lo dins del IDE d’Arduino i carregar-lo després. Després aparellem el dispositiu Bluettoth al nostre mòbil, i amb l’APP «Bluetooth Terminal» envie un zero o un u per veure si tot funciona com cal que vaja.

Bé, és útil controlar un led amb el telefon ? És clar que no, però és el primer pas per construir i controlar un cotxe teledirigit amb el teu telefon.

És cert que passar de controlar un led a construir un cotxe i controlar-lo no és directe. Cal passar pels alguns passos intermedis que tens ací: Comunicacions Bluetooth amb Android.

Apa, benvinguts al programari lliure en valencià/català.