Simulació de GenerationKWH durant 25 anys

Fa alguns mesos que Som Energia ha posat en marxa l’iniciativa GenerationKWH per facilitar l’autoproducció d’energia als ciutadans preocupats pel medi ambient i pel canvi climàtic que ja està ahí.

Qualsevol pot autoproduir energia elèctrica de forma compartida si inverteix fins a assolir cobrir el seu consum, aquesta inversió és un préstec que fa a Som Energia que el torna en 25 anys.

Anem a comparar la situació d’un soci de Som Energia que ja consumeix energia elèctrica d’origen renovable, amb la d’un soci que ha invertit en GenerationKWH fins assolir el 100% del seu autoconsum.

Si prepareu una fulla de càlcul amb la despesa d’una família estàndard us sortirà el següent. No he tingut en comte l’augment anual del preu de l’electricitat. En verd podeu canviar algunes dades que modificaran la columna B.

Despesa durant 25 anys d'un soci de Som Energia

Despesa durant 25 anys d’un soci de Som Energia

Si ara feu la inversió per assolir el 100% del vostre autoconsum, i feu el prestec a Som Energia, aquest un passarà a vendre la l’electricitat a preu de Generation però sols en la franja no regulada pel govern. Així tindrem que la columna E (la primera groga a sota) us mostra el que aneu a pagar, i la columna E (la segona groga de sota) us mostra la diferencia respecte a un soci de Som Energia que no ha invertit en Generation. Novament no he suposat cap increment de la factura elèctrica, doncs qui sap com legislaran els governs futurs.

Simulació durant 25 anys després d'invertir en Generation

Simulació durant 25 anys després d’invertir en Generation

Al fina dels 25 anys l’estalvi és veu evident. Ara anem a calcular quin tant per cent del terme variable de l’energia controla Som Energia, ja que en aquest terme seria el que idealment sols hauríem de pagar si no hi haguérem de pagar peatges ni impostos.

Peatges terme variable energia GKWH

Si compteu els termes en verd respecte als marcats en negre el 42,8% del terme d’energia es responsabilitat de GenerationKWH  mentre que el 57,1% està format per peatges i impostos. I això que el terme de potència és responsabilitat al 100% de les elèctriques tradicionals que porten el cable fins la vostra casa i sol ser com a mínim el 25% de la factura que pagueu cada mes.

És evident que si els nostres ciutadans votarem un altre tipus de polítics més preocupats per crear llocs de treball a casa nostra, les renovables creen més llocs de treball de qualitat ja que la matèria prima és natural (el sol, el vent,… ) i no cal importar-la, els peatges baixarien de forma espectacular i de retruc guanyarien competitivitat les empreses del nostre estat.

Ací teniu la fulla de càlcul «Simulació Generation KWH» per ajustar-la a les vostres necessitats. Si no teniu LibreOffice per obrir la fulla baixeu-lo de Softcatalà.

Avís: Aquesta entrada quedarà anticuada amb la primera pujada de la factura de la llum, si has de refer els càlculs et caldrà revisar les següents webs :

Informació general sobre Generation KWH

Detalls econòmics, tècnics i legals de Generation KWH.

Agraïment: Haig de donar les gràcies de forma pública a dos persones que m’han ajudat a revisar errors en aquesta entrada: Cristian Rubio i Nuri Palmada.