La llibertat de panorama en perill

La Viquipèdia alerta que la llibertat de panorama està en risc. La llibertat de panorama és una excepció en les lleis de propietat intel·lectual de diversos estats que permet fer fotografies, gravacions en vídeo o crear altres imatges d’edificis, escultures i altres manifestacions artístiques que estan localitzades permanentment en un espai públic, sense infringir cap llei de drets d’autor d’aquestes obres. La Viquipèdia utilitza aquesta excepció per poder nodrir-se d’imatges sense infringir cap llei de dret d’autor.

Llibertat de panorama a Europa ara

Llibertat de panorama a Europa ara

Ara, moltes d’aquestes imatges estan en perill com a conseqüència d’una proposta presentada al Parlament Europeu que té la intenció de limitar l’ús d’aquestes imatges merament a l’àmbit personal. Tenim dues setmanes per queixar-nos als nostres europarlamentaris de forma educada que no eliminen la llibertat de panorama.

Escriu als teus Europarlamentaris. Cerca el seu nom, prem sobre el nom i cerca la icona e-mail.