Scratch for Arduino

Estic utilitzant amb els meus alumnes més menuts Scratch for Arduino (S4A) i tenia dubtes de si entendrien els conceptes de programació que volia donar-los i haig de reconèixer que estic molt satisfet.

Aquesta setmana hem rebut els caps de departament una petició de la Conselleria d’Educació de València per dur-los una llista de material que caldria reposar o que faria falta urgentment als centres ( en costa de creure que tinguen diners per educació després de tants retalls seguits) i us recomane que demaneu el kit de programació de robots d’Arduino i el programeu amb S4A.

Us deixe alguns exemples per tal que mireu el que podeu fer amb ell a la secció S4A Quadern de pràctiques de tecnologia.

(El vídeo amb el funcionament del programeta el teniu al quadern ) .

El altre dia vaig sentir un polític a la TV dir que promovien les tecnologies i l’aprenentatge de la programació de robotets i quasi m’atragante de pura indignació. Si volgueren promoure les tecnologies i la programació de robotets i automatismes Wert no hauria fet la reforma que ha fet, fent optativa la matèria de Tecnologia. Si la nostra Conselleria, en el seu dia, en lloc de comprar els molt cars kits de Lego que no es poden programar de forma còmoda en Linux i que sols es poden programar utilitzant diagrames de flux, hagués comprat kits d’Arduino programables de forma gràfica utilitzant blocs equivalents a sentencies de programació un altre gall ens cantaria ara. Els alumnes aprendrien més i amb els mateixos diners s’haurien comprat més materials. Ara no estaríem tots els professors de Tecnologia indignats amb els polítics que s’omplen la boca de noves tecnologies i no fan res per l’educació d’aquest país.