Desapareix una illa …

Està a punt de desaparèixer una illa de llibertat i de normalitat lingüística, el servei Linucentres que ofereix als centres d’ensenyament del País Valencià la possibilitat de tindre pàgina web hostatjada en servidors Linux utilitzant CMS lliures desapareixerà el curs proper.

Al nostre centre ens han dit que aquest curs encara podrem continuar utilitzant-lo però que al curs proper el substituiran per la pàgina mestre a casa on hi haurà un moodle incrustat per als docents que ho demanen.

En sembla que haurien de donar la possibilitat als centres de triar si volen estar al mestraacasa o si prefereixen gestionar-se un CMS ells mateixos, seguint les indicacions de seguretat que considere convenients Conselleria. Sempre serà «molt més barat formar un docent per centre» obrir un port al router i redirigir-lo a la IP del servidor Linux que hostatge la pàgina.

Als centres de secundaria hi ha centres on «s’ha fet molta feina que ara anirà al poal de la brossa». La seguretat no pot ser una excusa per posar a tots els centres el mateix collar.