LOMQE

Aquest dissabte hi ha convocada una manifestació a valencià a la plaça de Sant Agustí a les 17:30 per protestar contra la LOMQE pels següents motius:

  • Proves de revalida estatals: Es reintrodueix la revalida que hi havia en l’època franquista, per etiquetar i classificar l’alumnat no en funció del seu progrés partint del punt de eixida sinó d’un barem únic estatal.
  • Crea itineraris on hi han alumnes que poden quedar atrapats en un carreró sense eixida acadèmica. Aprofundeix en la diferencia entre classes econòmiques.
  • Suposa la fi de l’atenció a la diversitat, implanta un sistema d’aprenentatge memorístic i obre la porta a la privatització de l’ensenyament.
  • Adoctrina en religió equiparant la religió a les assignatures amb carrega forta.
  • Permet la especialització del centres amb plans de qualitat amb més recursos en detriment dels centres més desfavorits que en reben menys. És a dir, aprofundeix en la diferencia dels centres en lloc de anivellar-la. Aquest aspecte en separa clarament del model finlandès que tant es vol imitar.
  • Espanyolitza i afebleix la nostra llengua pròpia doncs la margina al grup de matèries d’especialitat que no tenen carrega horària mínima i tenen un màxim d’hores establert junt a altres matèries com dibuix tècnic, llatí, tecnologia, etc…

Esteu convidats tots els valencians que esteu preocupats per l’educació que rebran els vostres fills si s’aprova aquesta llei a anar a aquesta manifestació.

Que la conselleria d’educació de la Generalitat Valenciana vulga suprimir 400 llocs docents en primària en base a una llei (LOMQE) que ni tant sols ha estat aprovada (els darrers cursos s’han suprimit 5000 docents al País Valencià) i  que vega la moto que va a contractar 800 docents per atendre la diversitat és una mesura de com ens pren el pel als valencians.

Si voleu mes informació mireu ací: STEPV, AMPA