Fallida al País Valencià

Ho veia vindre des de fa temps però em sembla que ho veuran els meus ulls, estem virtualment en fallida al País Valencià, la generalitat valenciana ja fa sis mesos que no paga als centres públics els diners per mantindre les instal·lacions i funcionar de forma normal, al nostre centre li quedem ja poc litres de combustible per fer anar la caldera i quan s’acabe aquesta setmana no hi hauran diners per comprar-ne més. Em consta que a la Safor a tot arreu estan igual, i això que no conec gent més enllà, que si en conegués segur que a tot el País està passant el mateix.

M’ho sospitava des de feia temps ja que les baixes i jubilacions d’aquest any no es cobreixen, i no es poden assumir pels departaments que ja han assumit més hores de les que els pertocava a principi de curs quan van fer la gran retallada de la qual tant es queixen a Madrid.

Llegesc a la premsa que els hospitals estan que fan pena amb problemes en el subministre de medicaments doncs la conselleria de sanitat no paga les factures als proveïdors o els paga amb 600 ? dies de retard. Jo si fos proveïdor tampoc no voldria treballar per aquests mal-pagadors.

Sabeu que malgrat aquest dèficit, són la comunitat on s’ha perdonat el impost de patrimoni a les grans fortunes ? A que esperen per abandonar els grans esdeveniments que no aporten res i són una carrega onerosa per la hisenda pública ?

Si aquesta no és una forma de fer-nos engolir la píndola de la doctrina del shock per tal que acceptem retallades brutals neoliberals que baixe Deu i ho vega.

2 comments

  • Quim on 13 de gener de 2012 at 9:22

  Hola Carles,
  Jo el que no entenc és com pot ser que el mateix govern que us ha portat a aquesta situació, vulgui ser el mateix que ara lidera les reformes.
  Davant d’una fallida, només es poden fer tres coses: demanar un préstec, augmentar els ingressos (en aquest cas pujar els impostos) o reduir les despeses. Les tres solucions són doloroses. Però el mínim que es pot demanar és que aquest dolor no vingui dels mateixos que han provocat la situació.

   • on 13 de gener de 2012 at 13:23

   Amb la censura brutal i la desinformació que dona canal 9, on se’ns ha repetit de forma maxacona que la Comunitat Valenciana té un tractament fiscal injust des de Madrid per part de ZP que ens deu diners, i on venen els esdeveniments que malbaraten diners com molt necessaris per al desenvolupament de la nostra Comunitat, jo no ho compartisc però si entenc que qui no llegeix el Levante-EMV ni sap utilitzar Internet té el cervell rentat.
   Estic segur que a la resta d’Europa es deuen riure de nosaltres amb els aeroports per vianants que es construeixen ací i es deuen fregar les mans quan llegeixen que ací es tanquen els centres d’investigació (si no fem investigació no competirem mai amb ells amb productes de qualitat sols amb ma d’obra barata a l’estil xinés).
   Salutacions cordials.

Els comentaris estan desactivats.