El CLIP una presa de pèl

Fa pocs dies la generalitat valenciana ha tret el paquet CLIP (Captiones Language Interfície Pack) per subtitular del castellà al valencià o de l’anglés al valencià.

El paquet és una joguina secessionista i cara que sols serveix per que algun xiquet valencià jugue durant un parell d’hores posant-se el seu windows en anglés, s’instal·le el CLIP de marres  i mire aquelles opcions que no acaba d’entendre.

Amb aquesta joguina no puc treballar amb la interfície gràfica en valencià per que l’escriptori ha d’estar en anglés o es castellà i  no existeix cap interfície en valencià.

Malgrat ens diguen que aquest paquet no ha costat res, tots sabem que te preu aquest programa, és la contraprestació a l’acord amb Microsoft amb valor de 600 milions d’Euros/anuals que va signar la generalitat l’any passat per desenvolupar aplicacions d’ús hospitalari.

D’aquest acord saben que es construirà un centre a Torrevella on treballaran 10 persones que vindran presumiblement de EEUU a España, no sabem quina llicència tindran les aplicacions que es facen en aquest centre, i com que presumiblement no tindran llicència lliure, la resta d’hospitals d’altres autonomies hauran de pagar altra vegada pel seu ús.

És evident que s’haguera fet un concurs públic per desenvolupar aquest programari sanitari i s’haguera posat com condició que fos lliure (GPL) , que funcionara en qualsevol sistema operatiu windows, linux, mac, és a dir, que complirà la legislació de interoperabilitat , no pagaríem 17 vegades el mateix programa (una per cada autonomia), a can Microsoft es deuen riure un munt de nosaltres.

Recordem que ara que hi ha retalls brutals en educació, estan reduint-se les hores d’atenció als alumnes amb dificultats de forma molt significativa, tirar 600 milions d’Euros anuals es una malbaratament dels diners, per si no ho sabíeu amb aquests diners es podrien construir i equipar 120 col·legis de primària cada any. Aquests polítics que sols mirem els grans events públics ens estan portant a la ruïna.

Si algú dubta encara de la inutilitat d’aquest CLIP us deixe amb un vídeo per que mireu el seu funcionament.

1 ping

  1. […] 14/02/11] Vídeo que demostra l’absoluta inutilitat del […]

Els comentaris estan desactivats.