Openclipart un rebost d'imatges lliures

Hui he anat a un centre de primària a donar un cop de ma amb la instal·lació dels controladors per la impressora Brother HL-4040CN que he resolt activant els dipòsits d’Ubuntu 10.04 i instal·lant el paquet brother-cups-wrapper-ac i els altres paquets que demana al marcar aquest paquet, i amb la instal·lació de la fotocopiadora Ricoh Aficio 1032 que he resolt anant a la base de dades de Openprinting.org i descarregant el fitxer-controlador ppd recomanat per aquesta fotocopiadora, després l’he carregat quan  me’l ha demanat el lliurex a l’instal·lar la impressora.

M’ha resultat curiós que el programa més utilitzat és un per preparar fitxes amb un galeria  amb milers d’imatges però que sol funciona amb windows. A Lliurex o a Ubuntu podeu anar a SistemaAdministració , Gestor de paquets synaptic per posar els paquets openclipart.openoffice.org , openclipart-png, openclipart-svg , i així tindre una galeria d’imatges dins de l’Openoffice per fer fitxes per als vostres alumnes. Si sou docent de primària considereu provar linux amb OpenOffice i Openclipart abans de pensar en piratejar l’ordinador per posar el print art, el vostre ordinador amb Ubuntu o Lliurex us anirà millor que amb Windows sols us us heu d’acostumar a treballar amb ell i demanar ajuda per les coses que no sabeu fer. Si no coneixeu ningú a prop vostre un bon lloc per preguntar és el fòrum de Lliurex o el fòrum GNU/Linux de Softcatalà.

Us deixe una captura de l’OpenOffice amb Openclipart.

Openclipart a OpenOffice (Lliurex 10.09)