4t congrés de programari lliure a València

Aquesta setmana s’ha celebrat el 4t congrés de programari lliure a la ciutat de València així que us contaré el més destacat.

 • Backharddi NG és un programari per clonar medis d’emmagatzematge que treballa en multicast i per tant no duplica els streams de dades al fer el clonat per xarxa. Al generar el medi d’arranc escolliu la opció syslinux en lloc de grub (versió 1). Teniu 3 vídeos explicant el seu funcionament en ubuntu 10.04 ací.
 • El programari realitat3 desenvolupat per Labhuman de la UPV té molt bones perspectives. Funcionarà per lliurex i ens han assegurat que es podrà descarregar per ubuntu.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ScPT58Py0HU]
 • El projecte de migració de la conselleria d’infraestructures i transport a programari lliure ha estat interessant per la sinceritat en les explicacions i per les dades indiscutibles que avalen aquesta migració . El ponent ha fet una aferrissada defensa del programari lliure front a la suposada neutralitat que demanen alguns polítics esperonats pel innombrable.
 • La xarrada de Mark Shuttleworth ha estat el més aplaudit sobre tot la pregunta d’un usuari pirata de MS Windows que li preguntava quin avantatge tenia ell ( l’usuari de windows pirata) si volia jugar a jocs. El Mark li ha dit que estan treballant en millorar les llibreries de gràfics per tindre en 3 anys un producte no sols d’escriptori linux sinó també vàlid per jocs i empresses que aposten pels jocs.

  Mark Shuttleworth al congrés de València

El millor al meu parer ha estat descobrir que hi ha més centres que es neguen a utilitzar Lliurex per que utilitza la locale secessionista qcv  i l’han canviat per Ubuntu i el final de la intervenció de Mark quan s’ha aixecat el honorable conseller d’educació per clausurar el congrés, i la gent s’ha aixecat i se’n ha anat sense sentir-lo.

Visca el programari lliure.   🙂

3 comments

2 pings

  • Joan Salelles on 12 de novembre de 2010 at 21:43

  Hola, Carles!
  Així que has estat al congrés?
  I que com ha anat la presentació del “servidor de centre”?
  Com s’explica que presenten 4 congressos i 6 anys després la mateixa cosa que jo vaig presentar a una ponència al 1r congrés?
  Quin ambientillo s’hi respirava?

  Salutacions.

   • Carles on 13 de novembre de 2010 at 16:08

   Quan vega el servidor de centre en marxa opinaré.

   El congrés ha estat un caos organitzatiu total, hi havia tallers on sols hi havia 15 ordinador i 30 cadires i sols deixaven entrar a 40 persones, i et quedaves fora. El greu és que ens havien preguntat les nostres preferències per anar a uns o a altres tallers i el que havia de programar tallers duplicats no ha reaccionat. La xarrada model d’aula i de centre si l’han repetida en més d’un lloc afortunadament.

   El so/audio i la connexió d’Internet no anava en aquells llocs on no hi havia previst des de bon començament que es fes alguna ponència.

   A la conferencia del Mark sols hi havia 200 aparells de traducció simultània i havia més de 500 places així que no hi havia per tots. Així que vist el caos i el cabreig no m’estranya que la gent s’aixequés i plantés la cloenda del conseller d’educació.

   Que ignoren la teua ponència de servidor de centre sols s’explica si entens que volen suprimir la matèria de Tecnologia al batxillerat demanant-li un nombre mínim d’alumnes que a ninguna matèria més li demanen al batxillerat. Jo crec que ells han fet números i veuen que implantar la nostra matèria és car i com que els ix més rentable invertir en parcs temàtics tipus formula I gastant-se 800 milions d’euros i traure aquest parc per canal 9 10 vegades a la setmana que posar a aquest pesats enginyers un aula per centre. Total els importa un rave que tu t’hages trencat les banyes fent anar la controladora arduino de forma gràfica en linux i hages traduït el programeta Babuino, això no ven i xuplar canal 9 hores i hores amb l’inauguració de grans events Si ven.

   Amic Joan el únic que puc dir-te es que quan em traguen el batxillerat i em facen fer classes d’encolar fustetes tindre més temps lliure per les tardes i dedicaré més hores de les que tinc ara a traduir aplicacions lliures.

   Es una llàstima que la educació pública i la sanitat pública no es valoren res, es continuen degradant i sols es valoren els grans events i les gran obres i la gent continue callada sense dir ni piu. Si els pares/mares no han protestat després de la supressió dels reforços a secundaria, primària i dels retall a les línies en valencià t’imagines que faran quan arrasen a les pròximes eleccions ?

  • Samuel on 15 de novembre de 2010 at 9:58

  Gràcies per expressar el que molts van sentir al congrés, vos deixe un enllaç amb el tuits que és van realitzar http://coordinadorstic.edutictac.es/mod/forum/discuss.php?d=98

  Salut!!

 1. […] 4t congrés de programari lliure a València laendle.wordpress.com/2010/11/12/4t-congres-de-programari-ll…  per marcbel fa 11 segons […]

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Samuel Soriano, Marc Belzunces. Marc Belzunces said: 4t Congrés de programari lliure a València http://is.gd/h1Wv9 Els professors abandonen el Lliurex secessionista per l'Ubuntu en valencià […]

Els comentaris estan desactivats.