Llamps , trons i backups.

El passat dia 3 de maig un llamp va caure prop de casa meua, va entrar pel cable d’ADSL i va trencar el router , la torre i el portatil.

Sort que alguns dies abans havia fet una còpia de seguretat en un disc dur extern per fer una instal·lació de Ubuntu Lucid  de 64 bits al portatil que tenia una Ubuntu de 32 bits i vaig salvar les dades per casualitat.

Com que fa temps que he abandonat MS Windows i ja havia oblidat el que són els virus, i en les particions pose sempre la /home separada de la àrrel ja no patia si em fallava l’actualització  de versió (dist-upgrade) i m’havia relaxat en això de les còpies de seguretat.

Independentment de com quede amb la companyia d’assegurances amb la cobertura de dany elèctric, no val la pena patir d’aquesta forma, escric amb un portatil prestat per provar el nou router que m’han enviat hui, em posaré un SAI com cal per protegir les màquines i la connexió d’ADSL com cal.

Esteu assabentats feu còpies de seguretat de tant en tant i compreu-vos SAI’s.