Baixada al riu Bullent

Aquest dissabte passat (el primer dissabte de febrer) es va celebrar la tradicional baixada al riu Bullent, situat al Parc Natural de la Marjal de Pego – Oliva. Podeu geolocalitzar-lo ací amb google maps.

La eixida va començar al pont on els pegolins quan eren menuts anàvem a llavar el cotxes. Llavors no apreciàvem el que teníem, ara ens cauria el pel si férem tal cosa.

Riu Bullent (Pont on comença la baixada)

Riu Bullent (Pont on comença la baixada)

La baixada consisteix en construir andròmines fetes amb suro, barrils buits , o quelcom semblant i baixar riu avall fins la revolta on està situada la meta.

Andròmina baixant pel riu Bullent el 6 de febrer de 2010

El millor d’anar a veure la baixada al riu és dur-se un entrepà o una carmanyola amb el recapte i dinar en un racó idíl·lic a la natura. Com curiositat recorde que les primeres vegades que es baixava pel riu els acompanyants érem tots valencians, ara m’ha sorprés que el 50% del acompanyants foren residents anglesos i/o alemanys, que supose que viuran a MontePego o rodalies.

El riu Bullent és un riu curt, naix a 200 m del pont d’eixida de la cursa, al port de les aigues, i té  aigües molt netes d’origen subterrani que no s’assequen mai. Aquest riu s’endinsa dins del Parc Natural i es poden trobar a a la seua riba especies com l’almesquera , la tortuga mediterrània , la tortuga d’estany , el fartet , el samaruc , crancs de riu però pocs autòctons i molts alòctons, i especies visitans com els ànecs , polles d’aigua a vora els saladars, fotges , si aneu dematí podeu tindre la sort de veure raboses ,tot i que no es extrany veure senglars a certes epoques de l’any.

Les aigues netes del Bullent

Les aigües netes del Bullent

Esperem que aquest racó es conserve tal com es ara i cap especulador no el destroce amb bolets , ai! vull dir amb casetes per residents al·lòctons nòrdics.