OpenOffice.org 3 portable en valencià / català

Si teniu problemes per utilitzar l’OpenOffice.org a la biblioteca pública doncs no teniu permisos per instal·lar-vos programes us caldrà la versió portable. Abans amb el paquet de lengua de softcatalà en teniem prou però com que a can softcatalà van sempre bojos fent traduccions i no tenen prou mans han prioritzat altres coses, així que us cal seguir aquestes instruccions per tindre a la vostra memòria usb la darrera versió d’Openoffice portable per treballlar amb programari lliure allà on vulgues.

1- Baixar i instal·lar la versió portable d’OpenOffice 3.0 o la darrera que hi haja des de la web http://portableapps.com/apps/office/openoffice_portable

2- Copieu la carpeta OpenOfficePortable\App\openoffice\share\fonts en una localització diferent doncs ens caldrà més tard.

3- Esborrar tot el contingut de la carpeta openoffice situada a OpenOfficePortable\App\openoffice\ però deixeu la carpeta buida, no la suprimiu ni li canvieu el nom.

4- Copieu al portaretalls tot el contingut de l’OpenOffice 3.0 que heu baixat en valencià des de softcatalà , i després instal·lat al vostre ordinador. El contingut de la carpeta a copiar estarà situada a C:\Program Files\OpenOffice.org 3\

5- Pegueu el contingut del portaretalls copiat adés a la carpeta portable OpenOfficePortable\App\openoffice\

6- Pegueu la carpeta fonts que havieu copiat apart a la seva ubicació original que és OpenOfficePortable\App\openoffice\share\fonts

7- Utilitzeu el vostre OpenOffice portable en valencià de forma normal allà on us vinga de gust.  Recordeu que es millor copiar tota la carpeta amb contingut del programa portable a l’escriptori d’on anem que utilitzar-lo des de la memòria usb, així guanyarem velocitat.

Font.

3 comments

  • Perpal on 27 de setembre de 2010 at 16:27

  Gràcies, Carles, per compartir aquest truquet… m’ha resultat molt útil per a un llapis d’eines portàtils en valencià que estic preparant als meus alumnes d’ESO. Salutacions.

   • Carles on 27 de setembre de 2010 at 16:56

   Hola perpal:
   Prova si encara funciona aquest truc, quan fer aquest article encara hi havia el text original en anglés a http://portableapps.com/ explicant com modificar l’Open Office per fer-lo anar en altres llengües. Ara aquell article que vaig traduir ja no l’he trobat més i no ho he provat fa molt de temps.

  • Perpal on 28 de setembre de 2010 at 23:15

  És on primer vaig mirar i no hi havia res, com dius. D’altra banda potser que ho fera alguna vegada, perquè tenia versions portables d’OO anteriors en català. Sort que et vas entretenir traduint-lo. Encara funciona.

Els comentaris estan desactivats.