«

»

nov. 12

4t congrés de programari lliure a València

Aquesta setmana s’ha celebrat el 4t congrés de programari lliure a la ciutat de València així que us contaré el més destacat.

 • Backharddi NG és un programari per clonar medis d’emmagatzematge que treballa en multicast i per tant no duplica els streams de dades al fer el clonat per xarxa. Al generar el medi d’arranc escolliu la opció syslinux en lloc de grub (versió 1). Teniu 3 vídeos explicant el seu funcionament en ubuntu 10.04 ací.
 • El programari realitat3 desenvolupat per Labhuman de la UPV té molt bones perspectives. Funcionarà per lliurex i ens han assegurat que es podrà descarregar per ubuntu.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ScPT58Py0HU]
 • El projecte de migració de la conselleria d’infraestructures i transport a programari lliure ha estat interessant per la sinceritat en les explicacions i per les dades indiscutibles que avalen aquesta migració . El ponent ha fet una aferrissada defensa del programari lliure front a la suposada neutralitat que demanen alguns polítics esperonats pel innombrable.
 • La xarrada de Mark Shuttleworth ha estat el més aplaudit sobre tot la pregunta d’un usuari pirata de MS Windows que li preguntava quin avantatge tenia ell ( l’usuari de windows pirata) si volia jugar a jocs. El Mark li ha dit que estan treballant en millorar les llibreries de gràfics per tindre en 3 anys un producte no sols d’escriptori linux sinó també vàlid per jocs i empresses que aposten pels jocs.

  Mark Shuttleworth al congrés de València

El millor al meu parer ha estat descobrir que hi ha més centres que es neguen a utilitzar Lliurex per que utilitza la locale secessionista qcv  i l’han canviat per Ubuntu i el final de la intervenció de Mark quan s’ha aixecat el honorable conseller d’educació per clausurar el congrés, i la gent s’ha aixecat i se’n ha anat sense sentir-lo.

Visca el programari lliure.   🙂

3 comments

2 pings

 1. Joan Salelles

  Hola, Carles!
  Així que has estat al congrés?
  I que com ha anat la presentació del “servidor de centre”?
  Com s’explica que presenten 4 congressos i 6 anys després la mateixa cosa que jo vaig presentar a una ponència al 1r congrés?
  Quin ambientillo s’hi respirava?

  Salutacions.

  1. Carles

   Quan vega el servidor de centre en marxa opinaré.

   El congrés ha estat un caos organitzatiu total, hi havia tallers on sols hi havia 15 ordinador i 30 cadires i sols deixaven entrar a 40 persones, i et quedaves fora. El greu és que ens havien preguntat les nostres preferències per anar a uns o a altres tallers i el que havia de programar tallers duplicats no ha reaccionat. La xarrada model d’aula i de centre si l’han repetida en més d’un lloc afortunadament.

   El so/audio i la connexió d’Internet no anava en aquells llocs on no hi havia previst des de bon començament que es fes alguna ponència.

   A la conferencia del Mark sols hi havia 200 aparells de traducció simultània i havia més de 500 places així que no hi havia per tots. Així que vist el caos i el cabreig no m’estranya que la gent s’aixequés i plantés la cloenda del conseller d’educació.

   Que ignoren la teua ponència de servidor de centre sols s’explica si entens que volen suprimir la matèria de Tecnologia al batxillerat demanant-li un nombre mínim d’alumnes que a ninguna matèria més li demanen al batxillerat. Jo crec que ells han fet números i veuen que implantar la nostra matèria és car i com que els ix més rentable invertir en parcs temàtics tipus formula I gastant-se 800 milions d’euros i traure aquest parc per canal 9 10 vegades a la setmana que posar a aquest pesats enginyers un aula per centre. Total els importa un rave que tu t’hages trencat les banyes fent anar la controladora arduino de forma gràfica en linux i hages traduït el programeta Babuino, això no ven i xuplar canal 9 hores i hores amb l’inauguració de grans events Si ven.

   Amic Joan el únic que puc dir-te es que quan em traguen el batxillerat i em facen fer classes d’encolar fustetes tindre més temps lliure per les tardes i dedicaré més hores de les que tinc ara a traduir aplicacions lliures.

   Es una llàstima que la educació pública i la sanitat pública no es valoren res, es continuen degradant i sols es valoren els grans events i les gran obres i la gent continue callada sense dir ni piu. Si els pares/mares no han protestat després de la supressió dels reforços a secundaria, primària i dels retall a les línies en valencià t’imagines que faran quan arrasen a les pròximes eleccions ?

 2. Samuel

  Gràcies per expressar el que molts van sentir al congrés, vos deixe un enllaç amb el tuits que és van realitzar http://coordinadorstic.edutictac.es/mod/forum/discuss.php?d=98

  Salut!!

 1. 4t congrés de programari lliure a València // la tafanera

  […] 4t congrés de programari lliure a València laendle.wordpress.com/2010/11/12/4t-congres-de-programari-ll…  per marcbel fa 11 segons […]

 2. Tweets that mention 4t congrés de programari lliure a València « Programari lliure i valencià -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Samuel Soriano, Marc Belzunces. Marc Belzunces said: 4t Congrés de programari lliure a València http://is.gd/h1Wv9 Els professors abandonen el Lliurex secessionista per l'Ubuntu en valencià […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>