Fer anar picaxe a Linux (III)

Hem vist en anteriors entrades com instal·lar el picaxe editor amb wine i com instal·lar LinAXEpad per carregar programes al micropic picaxe des de Linux.

Anem a veure en aquesta darrera entrada com activar els drivers que duen els nucli de les distribucions GNU Linux per poder treballar. La següent explicació val per Ubuntu i els derivats com Lliurex encara que jo he fet les proves en un Debian Lenny modificant lleugerament aquestes instruccions.

Anem a un terminal i escrivim:

sudo gedit /etc/udev/rules.d/99-axe027.rules

Ara escrivim el següent text a l’interior de la finestra:

# /etc/udev/rules.d/99-axe027.rules
# contains axe027 udev rule to patch default
# FTDI product id to AXE027 product id (0xbd90)
SYSFS{idProduct}==”bd90″,  SYSFS{idVendor}==”0403″,
RUN+=”/sbin/modprobe -q ftdi_sio product=0xbd90 vendor=0x0403″

Alcem el programa.

A continuació cal activar aquestes noves regles al montador de unitats udev i per fer executem en un terminal:

sudo udevcontrol reload_rules

Font: Linux instruccions per als cables USB al lloc web de picaxe.

Arranquem LinAXEpad i anem a Options , Mode , i seleccionem el nostre model de picaxe, en el meu cas 28A.

model-picaxe

A continuació dins de Options anem a Port i seleccionem el port /dev/ttyUSB0 i marquem test High (3-6V) , premem OK, estarà 1 minut pensant mentre es comunica amb el micropic.

port-picaxe

Ara ja podem començar a programar el micropic amb LinAXEpad o obrir programes de basic fets amb PICAXE® Programming Editor. No us aconselle programar en mode fluxe doncs no podreu reobrir els fitxers en format *.cad , però si programeu en basic si podreu utilitzar el simulador de circuits abans de carregar el programa depurat al micropic amb LinAXEpad. Ho fem i carreguem el programa a la picaxe.

LinAXEpad executat en Debian Lenny (KDE)

LinAXEpad executat en Debian Lenny (KDE)

El resultat el podeu veure ací:



[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_YWawgKDBzo&hl=en&fs=1]

L’entrenador del vídeo pertany a Juanjo Llorca. Li done les gràcies per haver-me’l deixat per provar el funcionament de Picaxe a Linux.

Mireu-vos els tutorials de picaxe que s’instal·len amb el picaxe editor amb wine a /home/carles/.wine/drive_c/Program Files/Programming Editor/datasheets Canvieu carles pel vostre nom d’usuari.

Si voleu saber que es pot arribar a fer amb PICAXE mireu ací.

Personalment m’agrada molt més ARDUINO per ser totalment lliure , però també caldrà utilitzar amb Lliurex les picaxes que ens dona Conselleria. Picaxe ha deixat de ser obstacle per utilitzar de forma massiva Lliurex o Ubuntu  a les aules de Tecnologia. Apa ja podeu anant fent proves i formatant tot els MS Windows pirates que teniu a les vostres aules. 🙂